Visszajönnek a régi mobilok?

egyszerű régi mobilÉszrevettük, hogy a mai telefonok egyre nagyobbak, törékenyebbek, hamar lemerülnek és bonyolultabb használni őket?

Nem lehet rajta csodálkozni, hogy sokan inkább visszatérnének a mobilok fénykorához, amikor még azért vásárolták őket az emberek, mert telefonálni szerettek volna.

Elférnek a zsebünkben (kényelmesen), egy hétig is kitart az akku és szinte elpusztíthatatlanok. Mi kell még? Régi Nokiák, Ericssonok, Motorolák, Alcatelek stb. jól bevált kis készülékek iránt újra felerősödött az igény.

Persze felejtsük el videotelefonálást és a nehézkes applikációkat, koncentráljunk csak a hívásokra és a kezdetleges, de mégis bevált sms-re!

Talán hihetetlenül hangzik, de olyan nagy igény mutatkozik ezekre a retro-mobilokra, hogy egy átlagosnak mondható használt készülékért egyesek még 1000 Euró körüli összeget is hajlandóak megadni.

Az árat gyakran egyedül az szabja meg, hogy mennyire nehezen beszerezhető egy-egy típus, itt is vannak abszolút favoritok, főleg amelyek már akkoriban sem számítottak tömegterméknek.

Az idősebb korosztály visszavágyik az egyszerű készülékekhez, míg mások csak szeretnének egy olcsó, másodlagos mobilt, amit csak telefonálásra használnak.

retro mobil billentyüzet

A gyártók persze komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megtisztítsák a piacot, számukra csak az okos-telefonok jelentik a jövőt és a jelent is.

A vásárlók egy része pedig pusztán azért vásárol régi készüléket, mert egyszerűen trendinek tartja, tehát a folyamat kicsit öngerjesztő is.

Mások a mindent összekötő, mindent behálózó folyamatos kapcsolódás ellen lázadnak, trendi lett a "lekapcsolódás" a különböző szociális hálókról is. Sok ember felismeri a valódi kapcsolatok értékét.

retró mobil választék

Egyesek a különcséget, egyediséget látják a retró készülékekben, hiszen manapság az okos-telefonok kezdenek nagyon hasonlóvá válni, míg a régi telefonok gyártói kifejezetten törekedtek a jól megkülönböztethető márkajegyekre.

Talán érdemes elgondolkodni ezen, a telefon legyen telefon!