Olcsó VPS megoldások, mint virtuális szerver-bővítés?

Olcsó VPS szolgáltatás bérlésével olcsón megoldhatjuk a szerver-bővítést is.VPS szolgáltatásra váltani nem érdemes előzetes tanulmányozás és döntés-előkészítés nélkül. Egyetlen vállalkozásnak sem ajánlott az előnyök és hátrányok mérlegelése nélkül beleugrani a látszólag egyébként valóban olcsó VPS szolgáltatásba.

Kétség kívül az egyik előnye a több lábon állás, vagyis ha szervereink számát bővítjük egy virtuális szerverrel (VPS), akkor több független hálózati kapcsolatunk lesz az internet felé így jobban felkészülhetünk egy-egy esetleges szolgáltató kiesése esetére. Fizikailag több helyen tárolhatunk adatokat, futtathatunk kritikus alkalmazásokat stb.

Egyszerűen, költséghatékonyan és meglehetősen gyorsan kibővíthetjük szerverállományunkat egy-egy viszonylag olcsó VPS segítségével.

A VPS megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerűen kibővíthetjük meglévő szerver-környezetünket gyakorlatilag földrajzi határok nélkül és a  szolgáltatónktól függetlenül. Mindezt persze egy fizikai szerver beszerzésének és beüzemelésének problémái nélkül.

Az olcsó VPS szolgáltatás költséghetékonyan oldhatja meg a redundancia problémáját.

Minden nagyon szép és egyszerű - mondhatná a rendszergazdánk... Azért mi nézzük meg, hogy melyek azok a körülmények amelyek alapján a legjobb döntést hozhatjuk meg!

Szolgáltatás-előfizetés modell a kolokációs vagy saját adatközpont helyett.

Tehát ahelyett, hogy valahol egy szerverteremben zúgnak a szervereink és igény esetén újabbakkal kell bővítenünk őket (beszerzés, szállítás, telepítés, stb) minimális adminisztráció után kész, működő környezetet kapunk, meglehetősen rövid idő alatt.

A bővítés tehát felgyorsul és költséghatékonyabbá válik.

Szerver-vásárlás helyett VPS-bérlés

Nyilván nem igényel különösebb befektetést és nincs akkora kockázata, mint egy fizikai szerver beszerzésének. Egy hardware meghibásodhat, de egy virtuális szerver "elvileg" nem. Vagyis pontosabban a szolgáltató vállalja, hogy biztosítja a VPS működését, függetlenül a fizikai szerverei állapotától.

Tesztelhetőség és új megoldások kipróbálása - "kísérletezés"

Nos különösen a fejlesztő cégek örülhetnek annak a lehetőségnek, hogy milyen gyorsan és minimális költséggel létre lehet hozni tesz-környezetet a legkülönbözőbb alkalmazások számára és ugyanolyan gyorsan meg is lehet szabadulni tőle ha az üzemeltetése mégsem éri meg. Tehát nem kell beruháznunk, ha csak rövid időre van szükségünk akár egy komolyabb szerverre.

Egy olcsó VPS segít az adminisztrációt is olcsóbbá és egyszerőbbé tenni.

A felsoroltakon kívül számos előnyt realizálhatunk, attól függően, hogy milyen céljaink, elképzeléseink vannak szerverünkkel kapcsolatban. A költséghatékonyság, környezettudatosság, gyors adminisztráció és pl. a redundancia, mind csupa olyan dolog, amely akár egy olcsó VPS szolgáltatás esetében is elérhetővé válik bármely vállalkozás számára.