Távmunkával a környezetvédelemért? Telework az igazi "Zöld-Iroda"!

Az igazi zöld iroda megoldás a távmunka azaz a "telework".A távmunka, vagy a részben otthon végezhető "rugalmas" irodai munka nagyban lecsökkenti a szükséges irodák alapterületét, ezzel a fenntartási költségeket is. Van azonban a távmunkának olyan előnye is, amelyből a munkavállaló és a környezet is "profitál", nem is beszélve a távmunkát lehetővé tevő, megfelelő szolgáltatásokat nyújtó informatikai vállalkozásokról.

Valóban, a távmunkában dolgoztató cégek kevesebbet költenek irodára, ez tény.

Sokan azonban elfelejtik, hogy a legtöbb munkavállaló (teljesen jogosan) igényt tarthat utazási költségeinek teljes vagy részleges megtérítésére. Ráadásul sokan autóval járnak munkába, ami a tömegközlekedéshez képest sokkal környezetszennyezőbb és persze költségesebb is. Tehát a távmunkának egyéb, elsősorban utazással kapcsolatos költségekre is redukáló hatása van.

Az otthonról végzett távmunka nem csak környezetbarátabb de sok esetben még hatékonyabb is.

A környezetre gyakorolt hatás pedig egyértelműen a legpozitívabb, hiszen a legkörnyezetbarátabb és energiatakarékosabb út a munkába a "virtuális", vagyis ha nem a munkavállaló utazik, hanem csak a munkájának az eredménye, valamilyen digitális formában.

Egyes kutatások szerint egy távmunkában dolgozó munkavállaló átlagban mintegy 53-77%-al kevesebbet autózik, mint egy autóval "bejáró" dolgozó! Elképzelhetjük, hogy a távmunka terjedésével mennyi üvegház hatású gáz kibocsátását takaríthatnánk meg.

A megfelelő távmunka-program segítségével igazán gazdaságos a szoftveres munkavégzés.Egyébként sem ritka, hogy az emberek informatikai eszközök segítségével szinte bárhol képesek dolgozni, vagy a munkájukkal kapcsolatos tevékenységet végezni. A legtöbben nem szórakozásból nyitják ki laptopjaikat egy vonaton vagy autóbuszon, reptereken, kávézóban vagy éppen a saját autójukban.

Mindez nagyon jól hangzik és a gyakorlat már igazolta, hogy nagyon jól működik csak az a kérdés, hogy mikor ébrednek fel a távmunka-piacra fejlesztő informatikai cégek, amelyek a sajátos igényekre megfelelő szolgáltatásokat tudnának nyújtani?

Milyen igények merülhetnek fel egy "telework" szolgáltatás kapcsán?

A távmunka-szoftverek használata újdonságot jelenthet a legtöbb munkavállaló (és munkáltató) számára, ezért szükséges lehet egy "lépésről-lépésre" jellegű, gyakorlati oktatás és kezdeti támogatás biztosítása.

A távmunka biztonságára különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, mind a VPN, mind az adathordozók valamilyen szintű kódolása, illetve a munkáltató azonosítása és a távmunka-rendszerbe történő beléptetése során.

Egyes feladatok során szükségessé válhat, hogy a dolgozók személyesen is megjelenjenek pl. értekezleteken, ezért a rendelkezésre álló helyiségek, tárgyalók és egyéb erőforrások megosztását is menedzselni kell megfelelő szoftverek segítségével.

A humán erőforrás gazdálkodás számára is új kihívást jelent egy távmunka-program implementálása, munkaügyek, bérszámfejtés, virtuális jelenléti ív, munkaerő kölcsönzés és új dolgozók felvétele, valamint az összes ezzel kapcsolatos adminisztráció magas szintű távmunka-szoftvert tesz szükségessé.

Természetesen a távmunkának alapfeltétele a megbízható széles-sávú internet-kapcsolat. Sajnos még manapság is vannak olyan szolgáltatók, amelyek nem tudják vagy nem akarják ezt tudomásul venni. Legyen szó akár valamilyen "vezetékes" vagy mobil szolgáltatóról.

A távmunka-szoftver lehet telepítendő vagy akár teljesen webes felületű is.

Már a vezetékes telefonok többsége is VoIP alapon működik, ezért természetesen érdemes saját VoIP szolgáltatást üzemeltetni. Hiszen így az internet költségén túl nincs külön telefon-számla. Különösen ha az okos-telefonra is telepíthető biztonságos telework-applikációt is kínál a szolgáltatónk.

Érdemes tehát már most gondolkodni azon, hogy egy távmunka-szolágtatás milyen igényeknek kell megfeleljen és a meglévő informatikai infrastruktúra, hálózat, szerverek, stb. megbirkóznának e egy ilyen sokrétű feladattal.

A legtöbb munkahely sajnos erre nem gondolt és ennek megfelelően nem áll készen. Pedig a jelenlegi gazdasági folyamatokat elnézve egyre kevesebb vállalkozás engedheti meg magának, hogy ne vegye figyelembe a távmunkát, mint kiugrási lehetőséget.