zöld hosting

Virtuális szerver a gazdaságos és környezetbarát megoldás

A virtuális szerver (VPS) szolgáltatás feleslegessé teszi a nagy számú szervert.A szerver-virtualizáció még mindig sok vállalkozás számára titokzatosan hangzik, pedig már több mint egy évtizedes technológiáról van szó. Azok pedig akik már használják, általában ragaszkodnak hozzá és már nem szívesen mondanának le róla.

Valóban megéri fizikairól virtuális szerverre költöztetni a szolgáltatásokat?

Konkrétan milyen előnyökkel jár egy virtuális szerver bérlése?

Sokan amolyan "csoda-megoldásként" emlegetik a virtuális szervereket, de azért ha objektívek akarunk maradni akkor nem árt a döntés előtt alaposabban megvizsgálni a lehetőségeket.

A valóban energiahatékony adatközpont a zöld hosting alapja

A zöld hosting szolgáltatás és a zöld adatközpont.Egyes hatóságok, (különösen az USA-ban) aggodalommal figyelik az adatközpontok növekvő energiafogyasztását. Nem csak az áramfogyasztás mértékének növekedése ijesztő, de az ezzel járó meddő teljesítmény vagyis a "pazarlás" is.

Az NRDC (nemzeti nyersanyag-forrást védő hivatal)legutóbbi tanulmánya szerint az adatközpontok összesített éves fogyasztása a 90 milliárd kilowatt-órát is meghaladja, 2020-ra pedig a jelenlegi trendek alapján el fogja érni a 140 milliárd kilowatt-órát!