szerver akkumulátorok

Energia-stratégia a szervereket érintő váratlan áram-kimaradások kezelésére

Áramszünet a szerver-teremben alternatív áramellátás nélkül kész rémálomA dolgok jelenlegi állása szerint ha Európában gondok adódnának az energiaellátással az nagyon érzékenyen érintené a datacentereket (is). Mivel a modern gazdaság elképzelhetetlen szerverek nélkül, ezért a mindennapi életünkre is sötét árnyékot vetne a kiesésük.

Eddig az volt a cél, hogy lehetőleg széndioxid kibocsátás mentes és megújuló energiatermelés lásson el hosszú távon minden fogyasztót, de hála az oly sokat szidott politikának, már annak is örülnénk ha nem kellene aggódnunk az áramellátás miatt.

A megújuló energiaforrások terjedésével a datacenter akkumulátorok is új kihívás előtt állnak

Halózatba kötött energiatárolást nagy-kapacitású akkumulátorok biztosítjákAhogy egyre inkább terjed a megújuló energiaforrások adatcenterek által történő felhasználása, úgy kényszerülünk felülvizsgálni az eddigi energiatárolási rendszereket. A szél és napenergia természetéből adódóan nem áll rendelkezésre állandóan, ezért azt megfelelő módon tárolni kell, - illetve kellene -, ha nem mutatkozna óriási hiány az energia-tárolási megoldások piacán.

Szerény becslések szerint is az akkumulátorokkal történő nagy-teljesítményű energiatárolási megoldások üzleti lehetőségei sosem látott növekedés előtt állnak.