megújuló energia

"Helsinki már nyugat?" Finnország is a szerverek hazája lesz, tenger-alatti üvegszálas hálózatokat épít.

Új tenger-alatti optikai hálózat révén bővül a VPS szerver szolgáltatás piacaÉsszerű törekvésnek tűnik összehozni a hűvös klímájú Finnország szerverközpontjai által kínált szolgáltatásokat és az európai ügyfeleket, tárhely, VPS, vagy egyéb előfizetőket.

A megújuló energiaforrásoknak és persze az alacsonyabb hőmérsékleteknek köszönhetően az üzemeltetési költségek lényegesen kedvezőbbek és ezzel párhuzamosan az olcsó VPS és egyéb szerver-oldali szolgáltatások iránti igény egyre növekszik.

Az egyetlen problémát eddig a tenger jelentette, illetve a viszonylag nagy távolság.

Izlandra költöznek a szerverek? A megújuló energiaforrások és a hűvösebb klíma átalakíthatja a szerverszolgáltatások piacát.

Server hosting megújuló energiával izlandonElsőre talán szokatlannak tűnik az ötlet, hogy egy vulkánjairól és kissé zord klímájáról híres szigetet vegyenek célba IT-vállalkozások, mint ideális terepet szervereik üzemeltetéséhez. Azonban ha jobban megvizsgáljuk a rendelkezésre álló erőforrásokat és környezeti tényezőket, akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon is ésszerű okok állnak az ilyen döntések mögött.

Elsősorban a kellően stabil, olcsó és lehetőség szerint megújuló energiaforrások kiaknázása ma már minden felelősségteljesen működtetett informatikai vállalkozás számára természetes kell legyen. Nem is beszélve az ebben rejlő PR lehetőségekben, hiszen a szolgáltatások előfizetői, illetve a cégek ügyfelei is egyre már környezettudatosabban választanak partnercégeket.

A megújuló energiaforrások terjedésével a datacenter akkumulátorok is új kihívás előtt állnak

Halózatba kötött energiatárolást nagy-kapacitású akkumulátorok biztosítjákAhogy egyre inkább terjed a megújuló energiaforrások adatcenterek által történő felhasználása, úgy kényszerülünk felülvizsgálni az eddigi energiatárolási rendszereket. A szél és napenergia természetéből adódóan nem áll rendelkezésre állandóan, ezért azt megfelelő módon tárolni kell, - illetve kellene -, ha nem mutatkozna óriási hiány az energia-tárolási megoldások piacán.

Szerény becslések szerint is az akkumulátorokkal történő nagy-teljesítményű energiatárolási megoldások üzleti lehetőségei sosem látott növekedés előtt állnak.