környezetbarát hoszting

A valóban energiahatékony adatközpont a zöld hosting alapja

A zöld hosting szolgáltatás és a zöld adatközpont.Egyes hatóságok, (különösen az USA-ban) aggodalommal figyelik az adatközpontok növekvő energiafogyasztását. Nem csak az áramfogyasztás mértékének növekedése ijesztő, de az ezzel járó meddő teljesítmény vagyis a "pazarlás" is.

Az NRDC (nemzeti nyersanyag-forrást védő hivatal)legutóbbi tanulmánya szerint az adatközpontok összesített éves fogyasztása a 90 milliárd kilowatt-órát is meghaladja, 2020-ra pedig a jelenlegi trendek alapján el fogja érni a 140 milliárd kilowatt-órát!

Egyre növekvő igény mutatkozik a gazdaságos és környezetbarát adatközpontokra

Energiahatékony és környzetetbarát adatközpont a jövő adatközpontjaAz okos-telefonok, tabletek, okos TV és az "okos mérők" illetve okos hálózatok elterjesztésével jelentősen megnövekedett a hálózati adatforgalom. Ezzel párhuzamosan a tárhely igények is meredek növekedést mutatnak. A kérdés az, hogy az adatközpontok lépést tudnak e tartani a növekvő igényekkel?

Az biztos, hogy az adatközpontok gyors bővülése mind a létesítmények számában, mint négyzetméterben kimutatható. Márpedig minden egyes új datacenternek igen jelentős áramellátási és hűtési igényekkel kell szembenéznie.

"Zöld Felhő" avagy a Green Cloud modellre épülő hoszting megoldások előnyei.

Zöld Felhő mint környezetbarát hoszting avagy a Green Cloud hosting olcsó megoldás lehetEgy kutatás szerint egy átlagos vállalkozás jelentős áramszámlát takaríthat meg csak azzal, hogy néhány adminisztratív tevékenységet helyi szerverről (vagy szerverekről) ún. "számítási felhőbe" (cloud computing system) helyez át.

Általában az informatika megoldások környezettudatosabb szempontból történő megválasztása már önmagában csökkentheti többek között a széndioxid-kibocsátás mértékét a világon. Elemzők szerint a "Zöld-IT" -ben órási lehetőségek rejlenek számos informatikai szolgáltatási területen.