felhő hoszting

Felhő-hoszting: Milyen a jövő felhő-szolgáltatója?

Linux alapú felhő szolgáltatás szerverekreA Data Center iparágban lényeges változást idézett elő az Amazon.com, amikor elege lett abból, hogy szervereinek átlagos kihasználtsága 10% körül mozgott, miközben az "üresjáratnak" ugyanúgy költségei voltak. Saját data-centerét lényegében egy alkalmazásprogramozási felületté alakította, megnyitva ezzel egy új utat a datacenter-szolgáltatások számára.

Az IT ipar illetve az informatikai cégek meglehetősen nagy nyomás alatt vannak, hiszen olyan gyors, hatékony és rugalmas megoldásokat várnak tőlük, amelyekre nincsenek felkészülve. Tehát a korábbi gyakorlattal ellentétben rosszul jár az az IT vállalkozás, amely a kreativitáson és a szellemi munkán próbál spórolni.

"Zöld Felhő" avagy a Green Cloud modellre épülő hoszting megoldások előnyei.

Zöld Felhő mint környezetbarát hoszting avagy a Green Cloud hosting olcsó megoldás lehetEgy kutatás szerint egy átlagos vállalkozás jelentős áramszámlát takaríthat meg csak azzal, hogy néhány adminisztratív tevékenységet helyi szerverről (vagy szerverekről) ún. "számítási felhőbe" (cloud computing system) helyez át.

Általában az informatika megoldások környezettudatosabb szempontból történő megválasztása már önmagában csökkentheti többek között a széndioxid-kibocsátás mértékét a világon. Elemzők szerint a "Zöld-IT" -ben órási lehetőségek rejlenek számos informatikai szolgáltatási területen.