Az elavuló fizikai szervereket jól menedzselt és olcsó VPS szolgáltatásra érdemes migrálni

A régi szerverek előbb-utóbb meghibásodnak, az olcsó VPS megoldás örök.Egyre több vállalkozás szembesül azzal a kérdéssel, hogy mit tegyed korosodó szerverparkjával és milyen megoldást válasszon az egyre növekvő igények kiszolgálására. Érdemes új, nagyobb teljesítményű szervert vásárolni, vagy valamilyen rugalmasabb, kisebb befektetést igénylő megoldást keresni?
A szerverek piaca és a szervereket kiszolgáló kolokációs szolgáltatások növekedést mutatnak és ezzel együtt egyre több tényezőt kell mérlegelniük a szerverek üzemeltetőinek is.  

Léteznek hagyományos, zöld vagy környezettudatos, moduláris, vagy egészen egyedi megoldások egyes szolgáltatások kiváltására, vagy a meglévők gazdaságosabbá tételére.
Az egyik ilyen lépés a virtualizáció, ami azt jelenti, hogy az egyes szervereket, vagy az azokon futó szolgáltatásokat virtuális szerverre vagy szerverekre telepíteni. Hiszen a fizikai szerverek számával arányosan nagyobb a hardveres meghibásodásokból adódó leállások valószínűsége. Adódhatnak problémák az infrastruktúrával is, az internet-kapcsolattal, vagy a szokásos áramellátási zavarok.
Ezeknek a tényezőknek a kiküszöbölése akár szünetmentes tápegységek segítségével, adott esetben meglehetősen költséges lehet, nem is beszélve a karbantartási költségekről és az elavulásról.

Az új szerver költséges, az elavultat eleve olcsó VPS-re érdemes migrálni.

Viszonylag olcsó VPS megoldások az esetek zömében képesek kiváltani, számos szerver-oldali szolgáltatást. Az egyre általánosabbá váló nagy sebességű internetnek köszönhetően pedig a legtöbb esetben nem okoz problémát, ha nem a lokális hálózaton találhatóak.  
 Adott esetben megfelelő biztonsági és titkosítási megoldásokat alkalmazva a vállalkozás adatbázisai nagyobb biztonságban is lehetnek egy virtuális szerveren, mint a saját telephelyen üzemeltetett fizikai szervereken. A biztonság kiterjed a fizikai biztonságra is, hiszen egy adatközpont olyan biztonságtechnikai eszközökkel van felszerelve, amelyek garantálják a zavartalan működést.
 A virtuális szerverek tehát a fejlődő hálózati infrastruktúrának köszönhetően és nem kevésbé a piaci versenynek, egyre elérhetőbbek a kisebb cégek számára is.

A szerver meghibásodásából eredő problémákat megelőzi az olcsó VPS!

 Az olcsó VPS tehát nem csak azért költséghatékony megoldás, mert összegszerűen lényegesen kevesebbe kerül, mint mondjuk egy kolokációs szolgáltatás, vagy fizikai szerver bérlése, hanem mert a hagyományos megoldásokhoz képest lényegesen olcsóbbá teszi magát az üzemeltetést is, a biztonságról pedig már nem is beszélve.